En Gammel Blog

Nyt & Gammelt indhold

Hvordan ved kommunen noget om mit behov for Borgerstyret Personlig Assistance?

Kommunen måler hvor mange omkostninger du vil komme til at have i forbindelse med at anskaffe dig hjælpere til din BPA ordning. Du vil, uanset om du vil beholde din arbejdsgiver funktion eller give den videre til en tredjepart, stadig modtage det samme beløb.
Hvis du har grund til at tro at kommunen har givet dig et mindre tilskud fordi at du har givet arbejdsgiver funktionen til en privat virksomhed har du mulighed for at klage inde for 4 uger af afgørelsen.

Mulighederne med en BPA ordning

Der er en række punkter som dit tilskud til din BPA skal dække. Hvis du ikke føler den dækker dette har du igen mulighed for at klage og se om ankestyrelsen vil give dig hold i sagen. Det som tilskuddet skal dække er:
Mulighed for at ansætte forskellige hjælpere til en fornuftig løn således at de bliver på arbejdspladsen. Dette sikrer at du ikke konstant skal ud og lede efter nye hjælpere. Du skal ligeledes kunne give en fornuftig løn der også passer til de kvalifikationer som dine forskellige ansatte nu skulle have.
Tilskuddet skal tage forbehold for hvilke behov du skulle have i løbet af både dagen og ugen.
Tilskuddet vil altid blive vurderet ud fra dit behov for hjælp og være individuelt. Du kan derfor forvente at de ikke blot tager et skema op og sætter dig ind i en bestemt målgruppe.
Selvom du teknisk set kommer til at drive en virksomhed, vil du ikke skulle tjene noget på at have en BPA ordning. Dette er vigtigt og noget at kommunen altid tager med i sine beregninger. Ligeledes vil du heller ikke komme til at opleve nogle udgifter.